Često postavljana pitanja - pitanja i odgovori
Kuhinjska higijena.

Šta znači skraćenica NTA?

NTA označava nitrilotriacetatnu kiselinu. Sa NTA se smanjuje tvrdoća vode u sredstvima za pranje i čišćenje. Ali pošto se kiselina smatra opasnom po zdravlje, kada se koristi u većoj od određene količine, mi ne stavljamo NTA u naše proizvode, označene kao green efficiency.

Šta je EDTA?

EDTA označava etilendiamintetraacetatnu kiselinu. Ona se stavlja u sredstva za pranje i čišćenje, kako bi smanjila tvrdoću vode. EDTA je teško biološki razgradiva u sistemu za prečišćavanje otpadnih voda. Iz kanalizacionog mulja se mogu izdvojiti otrovne soli teških metala koje u nekom slučaju mogu čak da dospu u pitku vodu. Zato mi nikada ne stavljamo EDTA u naši proizvodi.

green efficiency, da mislimo održivo i u perspektivi: Šta uopšte označava green efficiency?

Kuhinjska higijena sutrašnjeg dana – za čisto posuđe i čistu životnu sredinu: To je inovacija green efficiency. Odustajanje od korišćenja u kuhinjskoj higijeni sirovina štetnih po zdravlje i po životnu sredinu i korišćenja održivih proizvoda za efektivno čišćenje predstavljaju suštinu green efficiency – jer mislimo u perspektivi.

Kako mogu biti siguran da je moje suđe stvarno dezinfikovano?

Pošto ne uvek može da se osigura termička dezinfekcija putem visoke temperature kod pranja ili kod pranja posuđa, preporučujemo ecosol CLEAN DES u kombinaciji sa našim inovativnim integral COMPACT dozatorom. Dezinfekcijsko delovanje ecosol CLEAN DES -a je ispitano i potvrđeno od nezavisnog instituta. Inteligentni dozator integral COMPACT daje mogućnost kontrole svih etapa pranja. Tako se lako i brzo mogu dobiti dokazi o obezbeđenom kvalitetu u kuhinji. Ako se dobiju vrednosti više ili niže od proizvoljno izabranih graničnih vrednosti, aktivira se alarm (optički ili akustični, prema želji klijenta). Tako brzo možete otkriti moguće izvore greške i odstupanja u kvalitetu i ako je neophodno možete u bilo koje vreme da ih otklonite.Pošto ne uvek može da se osigura termička dezinfekcija putem visoke temperature kod pranja ili kod pranja posuđa, preporučujemo ecosol CLEAN DES u kombinaciji sa našim inovativnim integral COMPACT dozatorom. Dezinfekcijsko delovanje ecosol CLEAN DES -a je ispitano i potvrđeno od nezavisnog instituta. Inteligentni dozator integral COMPACT daje mogućnost kontrole svih etapa pranja. Tako se lako i brzo mogu dobiti dokazi o obezbeđenom kvalitetu u kuhinji. Ako se dobiju vrednosti više ili niže od proizvoljno izabranih graničnih vrednosti, aktivira se alarm (optički ili akustični, prema želji klijenta). Tako brzo možete otkriti moguće izvore greške i odstupanja u kvalitetu i ako je neophodno možete u bilo koje vreme da ih otklonite.

Kako najbolje da počistim rernu?

Preporučujemo Vam naše veoma efektivno sredstvo za čišćenje grillBLITZ. Zagrejte rernu do maksimalno 50 stepeni po Celzijusu i ravnomerno rasporedite sredstvo za čišćenje. Ostavite ga da podeluje deset minuti. Nakon toga očistite rernu našom četkom od nerđajućeg čelika edelstahlWASCHEL -om ili plavim sunđerom za brisanje abwaschSCHWAMM BLAU. Nakon toga operite rernu vodom.

grillBLITZ deluje veoma snažno. Zato treba prvo napraviti probu na neuočljivom mestu, da li ne oštećuje materijal rerne. Molim ne primenjujte sredstvo za čišćenje na aluminijum. Kod nanošenja sredstvo za čišćenje, nosite zaštitne rukavice i zaštitne naočare. Možete da koristite grillBLITZ takođe i na pločama za gril ili kuhinjskim pločama.Preporučujemo Vam naše veoma efektivno sredstvo za čišćenje grillBLITZ. Zagrejte rernu do maksimalno 50 stepeni po Celzijusu i ravnomerno rasporedite sredstvo za čišćenje. Ostavite ga da podeluje deset minuti. Nakon toga očistite rernu našom četkom od nerđajućeg čelika edelstahlWASCHEL -om ili plavim sunđerom za brisanje abwaschSCHWAMM BLAU. Nakon toga operite rernu vodom.

grillBLITZ deluje veoma snažno. Zato treba prvo napraviti probu na neuočljivom mestu, da li ne oštećuje materijal rerne. Molim ne primenjujte sredstvo za čišćenje na aluminijum. Kod nanošenja sredstvo za čišćenje, nosite zaštitne rukavice i zaštitne naočare. Možete da koristite grillBLITZ takođe i na pločama za gril ili kuhinjskim pločama.

Moji apsorbatori su jako zaprljani masnoćama. Kako da ih počistim?

Nanesite nerazređeni RADIKALIN na sunđer i obrišite površine. Naknadno isperite vodom. Za održavanje površina od nerđajućeg čelika preporučujemo nerđ.SJAJILO. Molim ne primenjujte RADIKALIN na aluminij. Više saveta za odstranjivanje mrlja i naslaga ćete naći u našem Leksikonu mrlje.Nanesite nerazređeni RADIKALIN na sunđer i obrišite površine. Naknadno isperite vodom. Za održavanje površina od nerđajućeg čelika preporučujemo nerđ.SJAJILO. Molim ne primenjujte RADIKALIN na aluminij. Više saveta za odstranjivanje mrlja i naslaga ćete naći u našem Leksikonu mrlje.

Od sredstva za ispiranje dobijam osip. Šta da radim?

Preporučujemo Vam da nosite gumene rukavice ili da zamenite proizvod. Možete da pređete na primer na naša meka sredstva za čišćenje fox 3in1 ili neutral ECO . Važno je da nakon rada mažete ruke ovlažavajućim kremom za ruke handCREAM -om ili handPROTECT -om kako bi se koža ruku brzo regenerisala.Preporučujemo Vam da nosite gumene rukavice ili da zamenite proizvod. Možete da pređete na primer na naša meka sredstva za čišćenje fox 3in1 ili neutral ECO . Važno je da nakon rada mažete ruke ovlažavajućim kremom za ruke handCREAM -om ili handPROTECT -om kako bi se koža ruku brzo regenerisala.

Šta je plan za čišćenje i gde da nađem takav?

U planu za čišćenje se određuje kako, kada i kakvim proizvodima će se čistiti i dezinfikovati različita radna mesta i radne površine. Takvi planove za čišćenje su zahtevani u direktivama HACCP-a i treba da su okačeni na vidljivom mestu u svakoj kuhinji.

 

Možete da sastavite svoj individualni plan za čišćenje zajedno sa vašim higijenskim savetnikom. Da li Vas interesuje ovo? Onda se odmah povežite sa njim. Pitajte Vašeg higijenskog konsultanta ili se povežite sa nama Kontakt !U planu za čišćenje se određuje kako, kada i kakvim proizvodima će se čistiti i dezinfikovati različita radna mesta i radne površine. Takvi planove za čišćenje su zahtevani u direktivama HACCP-a i treba da su okačeni na vidljivom mestu u svakoj kuhinji. Možete da sastavite svoj individualni plan za čišćenje zajedno sa vašim higijenskim savetnikom. Da li Vas interesuje ovo? Onda se odmah povežite sa njim.

Pitajte Vašeg higijenskog konsultanta ili se povežite sa nama Kontakt !

Kako pravilno da organizujem svoj kuhinjski personal u odnosu na higijenu?

Treba redovno da provodite obuku personala po HACCP-u. Naše honorarno osoblje je gotovo da Vas konsultira. Planovi za čišćenje, leci i kontrolni spiskovi će pomoći Vašem personalu da zapamti najvažnije higijenske mere i da ih prilaže.

Da li je nerđ.SJAJILO sredstvo za čišćenje ili sredstvo za negu za površina od nerđajućeg čelika u kuhinji?

To je sredstvo za negu koje sadrži vredna ulja i štiti površinu od novog zaprljanja. Za čišćenje preporučujemo, na primer RADIKALIN, fox 3in1 ili active ECO.To je sredstvo za negu koje sadrži vredna ulja i štiti površinu od novog zaprljanja. Za čišćenje preporučujemo, na primer RADIKALIN, fox 3in1 ili active ECO.