Dezinfekcija posuđa u segmentu Hotelska industrija i gastronomija

Zaštita i sigurnost za čovjeka i mašinu

Zaštita i sigurnost za čovjeka i mašinu.

„Preko nedovoljno opranih čaša se mogu preneti opasni po zdravlje virusi, kao norovirusi, virusi herpesa i bakterije, kao salmonela, koli bakterije ili streptokoke. Zato, sa higijenske točke gledišta, čaše i sudove u gastronomiji treba ne samo prati, nego i dezinfikovati.“ Federalni institut za ocjenu rizika (BfR)

Federalno ministarstvo zdravlja u svojoj higijenskoj direktivi preporučuje da se čaše i sudovi u velikim kuhinjama dezinficiraju nakon normalnog pranja. Sa higijenske točke gledišta, također se preporučuje dezinfekcija sudova i čaša u restoranima, kafićima na otvorenom, pivnicama ili dječjim hotelima.

Dezinfekciju posuđa i čaša ćete postići lako i po povoljnoj cijeni sa našim novim proizvodima u kuhinjsku HIGIJENU: ecosol ECO DES i integral CLEAN DES. Korištenjem jednog od ta dva sredstva za dezinfekciju posuđa, postići ćete potpunu dezinfekciju čak i na niskoj temperaturi i za kratko vrijeme djelovanja. Efektivnost proizvoda je dokazana od nezavisnih ekspertiza u praktičnim higijenskim testovima. Korištenjem specijalnih sastojaka u kuhinji se ne unosi hlor. Oba sredstva za dezinfekciju posuđa su uključena u spiskovima ÖGHMP-a i dio su koncepcije green efficiency.  

ecosol ECO DES

Od nuđenih na tržištu dezinfektanata, ecosol ECO DES je jedinstveno sredstvo koje ne sadrži klor za dezinfekciju suđa, što je uključeno u zvanične spiskove. Efikasno sprječava prenošenje klica u čaše i posuđe, štiteći Vaše osoblje i goste.

Prednosti:

  • ne sadrži klor
  • odlično djelovanje za bijeljenje kod mrlja od kafe i čaja
  • može da se kombinira sa svim tečnim proizvodima ecosol za pranje posuđa
  • štiti mašine za pranje posuđa od formiranja bio filma
  • automatsko i točno doziranje sistemom ecosol PROFESSIONAL

integral CLEAN DES

integral CLEAN DES je proizvod tipa Sve u jednom: Sredstvo za dezinfekciju i sredstvo za pranje posuđa u jednom. Pošto patron integral se postavlja direktno u dozirajući uređaj integral COMPACT, koža ne dolazi u kontakt sa kemikalijom.

Prednosti:

  • visoka sigurnost kod upotrebe
  • bez mirisa klora
  • štiti mašine za pranje posuđa od formiranja bio filma
  • patronima integral je potrebo malo mjesta u skladištu
  • siguran od krađe
  • po podu nema ostavljenih teških pakovanja
  • nije neophodno podizanje tereta (patron teži 4 kg)
  • automatsko i točno doziranje sistemom integral COMPACT

Koristite biocidne proizvode sa pažnjom. Prije upotrebe uvijek pročitajte etiketu i uputstvo o proizvodu. Egzaktno i točno: Naši tehničari će podesiti doziranje za Vas. Treba se obratiti pažnja na tvrdoću vode, na suđe za pranje i na postupak pranja. Nakon toga automatsko doziranje će se izvršavati preko sistema za doziranje ecosol PROFESSIONAL ili integral COMPACT.

Da li ste znali da možete zatražiti od nas besplatnu analizu troškova pranja i poređenje količina doziranja?

U tom cilju se povežite sa Vašim higijenskim savjetnikom ili nam se javite telefonom na 05 0456 po lokalnim cijenama iz cijele Austrije.

Razume se, možete dobiti naše proizvode i iz Webshop .

 

Kliknite ovdje za ecosol ECO DES >>

Kliknite ovdje za integral CLEAN DES >>