Hagleitner Hygiene
Portret preduzeća

Kompanija Hagleitner dizajnira higijenu: Sredstva za čišćenje, sredstva za dezinfekciju i sredstva za negu, kozmetika – plus dozatori, dozirni uređaji i aplikacije. Roba se proizvodi u Zell am See u Austriji. Ovde kompanija Hagleitner ima svoju matičnu kompaniju; ovde se sprovode istraživanja, razvoj i proizvodnja. Preduzeće istovremeno upravlja predstavništvima za savetovanje, prodaju, logistiku i obrazovanje na 27 mesta u dvanaest evropskih zemalja. Nadalje, proizvodi su dostupni kod preko partnera u 66 zemalja širom sveta.

Ono što kompanija Hagleitner nudi namenjeno je preduzećima i javnim institucijama, a brend hagi je usmeren direktno na privatne klijente.

Kompanija Hagleitner zapošljava ukupno oko 1.300 ljudi; grupacija kompanije je u poslovnoj godini od aprila 2022. do marta 2023. ostvarila promet u iznosu od 155,8 miliona evra, od čega udeo izvoza čini 44 procenta.

Made in Austria

Tri proizvodna područja su ujedinjena u mestu Zell am See:

  • Hemijsko-tehnički deo proizvodi sredstva za higijenu. Radi se o artiklima za dezinfekciju uključujući medicinske proizvode. Tu su i sapuni, gelovi za tuširanje, kreme i losioni za telo. Kompanija Hagleitner proizvodi proizvode za profesionalno čišćenje, pranje, negu i pranje sudova - kao i sobne mirise.
  • Fabrika papira pretvara sirovi papir u higijenski papir: u toalet papir i papir za papirne ubruse.
  • Visoka tehnologija se rađa u konstrukciji dozatora, uređaji izdaju podatke o higijeni kao obične podatke. Higijena znači sapun, papir, nega kože, dezinfekcija, čistač, sobni miris; podaci znače količina izdavanja, nivo napunjenosti, energetski status. Plastične komponente za konstrukciju dozatora dolaze sa susednih 25 metara, a interna fabrika za livenje pod pritiskom ih oblikuje.

Istraživanja i znanja

Kompanija Hagleitner vodi hemijsku laboratoriju na licu mesta. Kompanija Hagleitner skicira buduće uređaje na licu mesta. Na licu mesta, kompanija Hagleitner osmišljava digitalne aplikacije, higijena treba da se konfiguriše, informacije i znanje treba da su dostupni.

Govoreći o znanju: Interna akademija organizuje kurseve i seminare; cilj ponude je da podjednako dopre do kupaca, partnera i zaposlenih.

Porodica

Hagleitner Hygiene postoji od 1971., a društvo je čvrsto u porodičnim rukama. Hans Georg Hagleitner je preuzeo posao svog oca Johanna 1988. godine i od tada vodi posao. Ćerke Hansa Georga Katharina i Stefanie su već aktivno uključene u rukovodstvo: Katharina upravlja poslovanjem u Italiji i kontroliše brojne prodajne agende, Stefanie vodi upravljanje proizvodima i odgovorna je za potrošački brend hagi.

Dodatna pitanja

Hagleitner Hygiene International GmbH
Pres služba
press@hagleitner.com
www.hagleitner.com