Higijenska praksa: Uz digitalne podatke i dizajn, patogenima bi trebali biti za vratom

1.000 designs per dispenser are supposed to make hygiene attractive, Photographer: not specified (3D computer graphics), Photo credit: Hagleitner Hygiene

Hans Georg Hagleitner, business owner and CEO, in the in-house dispenser-manufacturing plant, Photographer: Werner Krug, Photo credit: Hagleitner Hygiene

Hygiene dispensers provide device data – about consumption, fill level, and energy status, Photographer: Werner Krug, Photo credit: Hagleitner Hygiene

Firma Hagleitner želi učiniti dezinfekciju i pranje ruku još popularnijim

Tehnološki skok mogao bi poboljšati higijensku praksu uopšte, a posebno bi javne institucije i preduzeća imali sigurnost. Ovako tvrdi Hagleitner. Kompanija iz Austrije lansirala je nove higijenske dispenzere 7. oktobra 2020. Zajedno s dezinficijensima i kozmetikom, kao i higijenskim papirom, uređaji standardno predaju digitalne podatke o aplikaciji - koje je moguće pozvati putem pametnog telefona. 1.000 dizajna po dozatoru takođe treba učiniti higijenu privlačnijom za ljude.

Predmetna dokumentacija higijena

"Higijena zahtijeva pažljivost", objašnjava vlasnik kompanije i generalni direktor Hans Georg Hagleitner. „Imati higijenski dozator ispred sebe je jedno; pokretanje je drugo. Važne su stvarne okolnosti. Pretpostavimo da trgovina ima dva ulaza; obojica imaju približno isti broj posjetilaca. Jedna vrata dezinficiraju puno, a druga malo. To može imati različite razloge: dozator može biti prazan na jedna vrata, bez struje ili jednostavno nevidljiv. Zato pomaže znati činjenice - digitalno ih procijeniti. Iz toga se mogu izvući značajni zaključci. Istovremeno, higijena je dokumentovana, što znači snažnu podršku službenim inspekcijama. "

Novi dozatori za dezinfekciju, kozmetika - i podaci

Novi dozatori za dezinfekciju, kozmetiku - i podaci

Od 7. listopada 2020., osam različitih vrsta dozatora isporučuje podatke o aplikaciji tvornički; posebno, svaki od njih odnosi se na količinu isporuke, razinu punjenja i energetski status. Uređaji su stvoreni za dezinfekciju ruku i WC školjki - takođe za doniranje toaletnog papira, sapuna od sapuna, zaštite kože i mirisa u sobi; Drugi uređaj može navlažiti toaletni papir; Hagleitner je unaprijed predstavio odgovarajući dozator papirnatih ručnika 2019. godine, a time je i osmaka potpuna..

Društveno prihvatanje

"Higijena i dezinfekcija često su se morale boriti za društveno prihvaćanje, a još uvijek ima prostora za poboljšanje", kaže šef kompanije. „Higijena je usmjerena na zdravlje, tako da higijena može izgledati lijepo i uzbudljivo. 1.000 dizajna može odjenuti svaku od naših novih dozatora, ljudi imaju izbor - baš kao i kod opskrbe energijom: Do sada na tržištu nije postojao standardni dozator s baterijom za profesionalnu higijenu, pa je Hagleitner ovdje ušao na neiskušani teren. Baterija nam je bila tim važnija. To je već bilo potrebno sa stanovišta održivosti, a kupci žele ostati što nezavisniji. "

Struja putem jedinice za napajanje, baterije ili "Energybox"

Xibu hibrid naziv je nove linije tvrtke Hagleitner - hibrid, jer uređaji pružaju i higijenu i podatke. Postoje tri mogućnosti za energiju za svakog donatora: putem jedinice za napajanje, u bateriji ili putem "Energybox" -a. Potonji želi povezati bateriju kako bi se stroj napajao električnom energijom - Energybox će biti vraćen na kraju njegovog vijeka trajanja, a prema proizvođaču, posuđe se tada može reciklirati.

1.000 Dizajna

Novi dozatori su vizuelno raznoliki. Na prednjoj strani uređaja imate dvije osnovne boje: crnu i bijelu; bočne stranice oko njih mogu se prilagoditi u širokom rasponu: 200 običnih boja i 800 uzoraka čine do 1.000 dizajna. Namjenski mrežni konfigurator pokazuje šta je moguće: xibudesigner.com (dostupan i na bosanskom jeziku od 15. oktobra 2020.).

O grupi Hagleitner

Hagleitner dizajnira vrhunsku higijenu: sredstva za čišćenje i dezinficijensi, kozmetika - s dozatorima i uređajima za doziranje. Roba se proizvodi u Zell am See (Austrija), gdje se odvijaju istraživanje, razvoj i proizvodnja - ostale grane su prodajna mjesta. Hagleitner radi na 27 lokacija u dvanaest zemalja, uključujući Bosnu i Hercegovinu. Kompanija je aktivna u korporativnom i privatnom poslovanju s 1.240 zaposlenih.

Trgovačka kompanija Buls povezana je s tvrtkom Hagleitner i specijalizirala se za profesionalne proizvode za čišćenje zgrada. Buls ima četiri dodatne podružnice u Austriji - s ukupno 49 dodatnih zaposlenih.

Od travnja 2019. do marta 2020. godine, Hagleitner Group sa sjedištem u Austriji, preokrenula je ukupno 136,5 miliona eura (fiskalna godina), udio izvoza je 47,2 posto.

Fa. milija

Hagleitner Hygiene postoji od 1971. godine, a kompanija je čvrsto u porodičnim rukama. Hans Georg Hagleitner preuzeo je posao svog oca Johanna 1988. godine i od tada vodi kompaniju. Kćeri Hansa Georga, Katharina i Stefanie, bit će nadležne za kompaniju 2020. godine: Katharina će upravljati italijanskom trgovinom, Stefanie je odgovorna za asortiman proizvoda.

Slike za ovo saopštenje za štampu možete preuzeti ovde.

Obavještenje o konsultaciji

Hagleitner Hygiene International GmbH
Odjel za štampu
press@hagleitner.com
www.hagleitner.com