Wintersport Tirol AG & CO Stubaier Bergbahnen KG
Opremili smo slijedeća područja: HIGIJENA sanitarnog čvora / kuhinje / objekata

Unikatan dizajn, visokokvalitetan materijal i tehnička funkcionalnost - dozatori za sanitarni čvor od nehrđajućeg čelika fasciniraju klijente u kupolnom restoranu Schaufelspitz.

Stubaier Gletscher u Tirolu je jedna od 10 najboljih skijaških zona u svijetu. Raj za profesionalce na pisti, za skijaše koji se slobodno spuštaju, no, također, i za porodice. Broj posjetilaca je ljeporječiv: nekim danima u to „carstvo na snijegu“ se nagomila do 10.000 žednih za snijeg gostiju. Sasvim prirodno je svaki od tih posjetilaca barem jednom na dan da potraži toalet. Inovativni produkti, sistemi sa dugim intervalima servisiranja za profesionalnu higijenu, kojoj se možeš poveriti, to je otkrio Stubaier Gletscher u svom partneru HAGLEITNER-u.

 

ZAŠTO HAGLEITNER?

„Mi redovno sjedamo za sto sa našim dobavljačima i razmatramo njihove ponude sa aspekta kvalitete, ekonomičnosti i servisnih usluga. Posljednjih 15 godina HAGLEITNER osvaja takmičenje. Razlog tome je veoma jednostavan: Visoki položaj u kome se nalazimo nas obavezuje da koristimo samo pouzdane proizvode i usluge. Sa HAGLEITNER-om se osjećamo dobro opsluženi, jer sistemi funkcioniraju, naše individualne želje se ispunjavaju i Martin [predstavnik za prodaju, g. Martin Radda] je na raspoloženju u svako vrijeme“, objašnjava g. Unterkirchner, direktor gastronomije.

U poslednjih 15 godina naši obični trgovački odnosi su prerasli u partnerstvo, koje ima zajednički cilj: razvoj dvijeju firmi.

„Uvijek trebamo moći da gostima ponudimo nešto novo. U oktobru 2016. g. otvorili smo lift 3S Eisgrat, koji je najduži obilazni lift sa tri užeta u Alpima. Moderna tehnika lifta maksimalno osigurava stabilnost kabine prilikom kretanja, čak i pri snažnom vjetru.

HAGLEITNER, također, nastavlja razvijati svoje proizvode i tehniku koja ih pokreće. Mi smo zamijenili u svojim kuhinjama dozatore integral COMPACT najnovijom tehnikom: sistem FUZZY LOGIC. Kod pranja posuđa sistem kontrolira temperaturu, vrijeme i pritisak vode i prema njima prilagođava izdavanje preparata. Tako postižemo uvijek optimalne rezultate pri pranju posuđa.

Inovativni duh HAGLEITNER-a se viđa i kod beskontaktnih dozatora od nehrđajućeg čelika. U Eisgrat-u smo opremili sanitarne čvorove tim visokokvalitetnim dozatorima“, kaže g. Unterkirchner.

 

PUDRUČJA I PROIZVODI

Javni sanitarni čvorovi u Stubaier Gletscher-u su opremljeni sa XIBU dozatorima za sanitarni čvor . G. Unterkirchner objašnjava njihove prednosti:


„Mi upravljamo sami sve restorane na glečeru, čak i Dresdner Hütte. Kada se kod nas popne 10.000 posjetilaca, ne možemo na svakih 15 minuti trčati da dopunjavamo dozatore. Sa tehnikom dozatora HAGLEITNER nije potrebno to raditi toliko često.“


U Eisgrat-u se nalazi gurmanski restoran Schaufelspitzkoji je ocijenjen od vodiča Gault-Millau 2016. sa 15 poena i odlikovan je sa dva kupa. Ovdje ekskluzivnost ne poznaje granice – čak i u sanitarnom čvoru. U sazvučju sa prefinjenom gastronomijom, u sanitarnim čvorovima u Eisgrat-u su montirana 60 dozatora od nehrđajućeg čelika .


„Dozatori od nehrđajućeg čelika su elegantna dopuna uz podove i umivaonike od prirodnog kamena. Za goste oni su nešto lijepo, moderno, što "puni oči". I pašu predivno u ukupni stil. Mnogo često dobijamo odzive od klijenata da su to veoma dobri uređaji“, priča g. Unterkirchner.


U restoranskim kuhinjama pravilna higijena ruku se osigurava od kombinacije od dozatora za sapun u pjeni, dozatora za rolne papira i dozatora za sredstvo za dezinfekciju ruku . Uređaji za dozirane osiguravaju optimalne rezultate pri pranju integral COMPACT . A za efektivno čišćenje i dezinfekciju površina se stara stanica za prskanje easy2MIX.

SERVIS
dobar savjet i podrška

DIZAJN DOZATORA
ljep i kvalitetan

EKONOMIČNOST
velika dostignuća

PREPORUKA PROIZVODA

DOZATOR OD NEHRĐAJUĆEG ČELIKA SA inoxAURA-om

U Stubaier Gletscher-u drže do najmodernije tehnike i luksa bez kompromisa. Visokokvalitetni dozatori od nehrđajućeg čelika, kombinovani s umivaonicima i podovima od prirodnog kamena se staraju o harmoničnoj sredini u sanitarnom čvoru.

više o tome

Higijenski konsultant Martin Radda i direktor gastronomijе Manfred Unterkirchner

Dozator XIBU inox

Prodavaonica

Dozator za sanitarni čvor od nehrđajućeg čelika

XIBU inoxTISSUEPAPER

Prodavaonica

Dozator za toalet papir od nehrđajućeg čelika

integral COMPACT

detalj

Uređaj za doziranje za mašine za pranje posuđa