Održivost i zaštita životne sredine.
Mi vodimo računa o životnoj sredini.

Mi visoko cenimo ekološki prihvatljivo i održivo poslovanje. Da li ste, na primer, znali da HAGLEITNER raspolaže sa fotovoltažnom centralom, koјom sam proizvodi osnovnu količinu električne energiјe za centralu firme? Ili da naši jako koncentrisana sredstva za čišćenje ne sadrže NTA, EDTA i fosfate?

green efficiency

Svi proizvodi za doziranje za HIGIJENU kuhinje i veša ne sadrže NTA, EDTA niti fosfate. Umesto njih koristimo bezopasne i ekološke alternative. Naše pakovanja su tako konstruisana da mogu da se transportuju ekološki i ne zauzimaju nepotrebno mnogo mesta. Visoka koncentraciја aktivnih sastojaka u kuhinjskoj higijeni i higijeni veša, smanjuje udeo vode i tako se godišnje štedi nekoliko tona CO2.

Održiva proizvodnja

Prilikom izgradnje novog pogona za dozatore posebno smo pazili na održivu proizvodnju. U proizvodnom procesu se stvara toplota iznad 300 stepeni po Celziјusu, koјu tokom zime koristimo za podno grejanje. Na krovu proizvodne zgrade smo montirali fotovoltažni sistem koјi osigurаva neophodnu elektroenergiju. Za zaštitu okolnih prirodni voda i tla, hemijska proizvodnja se izvršava u kadi od vodonepropusnog betona.

Međunarodno odlikovani proizvodi

Za proizvodnu liniјu ECO, sapune za ruke foamSOAP i foamSOAP PREMIUM i za kompaktno sredstvo za čišćenje integral CLEAN za kuhinjsku higijenu smo odlikovani austrijskom ekološkom oznakom i s EU-ekološkom oznakom, zvaničnom ekološkom oznaka na Evropske unije. Mnogo od naših papirnih proizvoda je odlikovano pečatom FSC za održivo šumarstvo ili EU-ekološkom oznakom – na primer, presavijeni papirni ubrusi multiROLL, toalet papiri i lekarske rolne medCOVER. U slučaju interesa možem da Vam pošaljemo tačan spisak certifikata naših proizvoda preko e-pošte.

Hans Georg Hagleitner:

"Hemija i priroda. Ovo liči na katastrofu. Ali jedno proizilazi iz drugog. Hagleitner će Vas podsetiti na to - čistom hemiјom i čistom proizvodnjom."

Sertifikati i odličjia.