Higijena okoline
Mi vodimo računa o životnoj sredini.

Higijena ima veze sa zdravljem, radi se o nama ljudima: održivo i postojano generacijama; higijena životne sredine je stoga stvar koja se podrazumeva.

Energetska efikasnost i obnovljiva energija

U matičnoj kompaniji u mestu Zell am See, kompanija Hagleitner objedinjuje kompetencije; nema potrebe da se nešto otprema od proizvodnog pogona do proizvodnog pogona. Tri proizvodne oblasti susreću se jedna pored druge: postrojenje za higijenu i dezinfekciju, fabrika za preradu papira i postrojenje za higijenske dozatore.

Više od 800 fotonaponskih modula pokriva krov na licu mesta - i time više od trećine sopstvene potrebe za električnom energijom kada leti sunce sija. Fontana hladi alat za livenje pod pritiskom dok se oblikuje dozatorski deo; višak toplote se koristi za grejanje.

Greenovativna higijena

Higijena životne sredine ima mnogo lica: Kukuruz na klipu je isitnjen, koštica od masline izgnječena; obe se pokazuju da nisu GMO, obe zamenjuju mikroplastiku kao kozmetički aditiv.

Higijena životne sredine ne prestaje nigde, što se vidi, na primer, u higijeni objekata: Najmanje jedan proizvod sa oznakom EU Ecolabel mami za svako polje primene - od sanitarnih i staklenih do kuhinjskih i univerzalnih čistača.

Higijena životne sredine i inovacije su međusobno uslovljene: Dozirna tehnika, na primer, priprema sredstvo za čišćenje na licu mesta, tako da u posudi ima i do 80 odsto manje vode. Manje vode znači manju težinu na putu, železnici i avionu; Emisija CO2 je svedena na minimum.

Ništa drugačije nije sa higijenskim papirom: Rolna je posebno čvrsto namotana, i to oko uskog štapića. Ovo daje četiri puta više lista nego obično bez uticaja na ukupan prečnik. Onaj štapić u sredini je napravljen od reciklirane plastike; vraća se u kompaniju Hagleitner i ponovo se obrađuje.

Digitalno se susreće sa održivim

Situacija nije drugačija na obilasku servisa do higijenskog dozatora: Uređaj pruža digitalne informacije putem pametnog telefona o potrebi održavanja, tako da nema praznog hoda.

Govoreći o higijenskom dozatoru: Punjiva baterija je dostupna kao izvor energije od 2020., koju ju je uvela kompanija Hagleitner - svetska premijera na tržištu profesionalne higijene.

Alternativno, postoji mrežni adapter. Alternativno, postoji i energyBOX, koji spaja snagu baterije; takođe je napravljen od reciklirane plastike. Na kraju svog životnog veka, kompanija Hagleitner vraća u istoj meri energyBOX i šalje ga na reciklažu, ciklus se završava.

Učinite se skromnim

Dopuna za higijenski dozator je u patentiranoj vacuumBAG; njegov sadržaj se praktično isprazni do poslednjeg ostatka, ono što ostaje – nekoliko mikrometara tanko: omot pakovanja. Preko milion vacuumBAG stane u standardni kontejner za otpad.

Kompanija Hagleitner je zabranila NTA, EDTA i fosfate u svim proizvodima za doziranje, umesto toga, dozvolite supstancama da prodru bez oklevanja.

Higijenski i neškodi životnoj sredini

Kompanija Hagleitner je pronašla alternativu za vlažni toalet papir: Samo vlaženje toalet papira je higijensko i štiti životnu sredinu. Pena dolazi na klasičnom toalet papiru - ne sadrži mikroplastiku i može da se ispere bez oklevanja.

FSC® oznaka se orijentiše na osnovu kriterijuma, koji osiguravaju odgovorno šumarstvo. Zato tražite proizvode sa FSC® sertifikacijom.

Sertifikati
Zadovoljni klijenti i očuvanje na naše prirode su veoma važni za nas. Koliko to uspešno realizujemo, dokazuju mnogobrojna odličja i certifikati.