Socijalni centar mitanond Kundl-Breitenbach
Opremili smo slijedeća područja: HIGIJENA sanitarnog čvora / kuhinje / veša / objekata

Kod higijene objekata se računa na i.h.s. sistem. Prednosti: Perfektna higijena kod čišćenja podova i inventara, niski rashodi za čišćenje i isključiva ušteda vremena.

Socijalni centar mitanond je zajednički projekat općina Kundl i Breitenbach u okrugu Kufstein u Tirolu. Socijalni centar je otvoren 2015. g. i odonda je važan privlačan punkt u srcu Kundl-a. U socijalnom centru se nalazi dom za njegu, centar za zdravstvenu i socijalnu pomoć (dnevna njega, njegovanje bolesnika kod kuće, pomoć u domaćinstvu, dostava hrane) i institut za fizioterapiju. Osim toga u zgradi se nalaze još i knjižara, kafić, velnes zona i frizerski salon.

 

ZAŠTO HAGLEITNER?

Općina Kundl i HAGLEITNER imaju skoro 20-godišnju suradnju. To je bio jedan od razloga kod izgradnje novog socijalnog centra da općina izabere inovativna rješenja HAGLEITNER-a. Drugi razlog je da je HAGLEITNER kompleksan dobavljač u oblasti higijene – dozatori za sanitarni čvor, sistemi za doziranje, kolica za čišćenje i prinadležnosti za čišćenje ili kemijski proizvodi – i sve to se nudi sa najvišim kvalitetom. Osoblje za čišćenje govori o i.h.s. sistem. na kraju dade odlučujući impuls za izbor u korist HAGLEITNER-a. U osjetljivoj oblasti Zdravstvene zaštite i njege bolesnika je neophodan sistem za perfektnu higijenu bez opasnosti od infekcija. Sistem i.h.s. sistem. je zatvoren kružni sistem, siguran od grešaka. On započinje od miješanja spremnog za upotrebu rastvora za čišćenje i dezinfekciju, prolazi kroz sam proces čišćenja i završava sa programom dezinfekcijskog pranja krpa za brisanje i mopova za brisanje.

 

PUDRUČJA I PROIZVODI

i.h.s. sistem u socijalnom centru mitanond - miješanje spremnog za upotrebu rastvora za čišćenje: Na svakom katu ima prostorija u kojoj se miješa gotov za upotreba rastvor za čišćenje za higijenu objekta. Neophodni koncentrat za čišćenje se miješa sa vodom u dozatoru integral MIX, kako bi se dobio rastvor za čišćenje. Prije nego započne njegovo korištenje, mopovi i krpe za brisanje se ostavljaju preko noći u kutiji za čuvanje (safetyBOX za safetyMOP-ove i safetyBOX SMALL za safetyWIPES) natopljeni tim rastvorom za čišćenje.

 

i.h.s. sistem u socijalnom centru mitanond - jednofazni postupak brisanja: Gotovi za upotrebu mopovi safetyMOP i kodirane u boji krpe za čišćenje safetyWIPES se koriste samo za jedan postupak brisanja. Više nije neophodno da se nose kante i prese za istiskanje i vrijeme za pripremu se reducira. Zahvaljujući tom postupku brisanja ne dopušta se prenošenje klica preko tekstila za čišćenje.

 

i.h.s. sistem u socijalnom centru mitanond - higijensko pranje tekstila za čišćenje: Praonicа je posebno namenjena za i.h.s. sistem i.h.s. sistem. . Ovdje se peru svi tekstili za čišćenje, čak i oni koji koriste javne ustanove općine Kundl (općinska administracija, narodna škola i osnovna škola, dječji vrtić, ledena klizaljka, socijalan centar). Svakodnevno rade 2 mašine za pranje veša, koje se pune deterdžentom preko sistema za doziranje havon CONTROL. Sistem havon PROFESSIONAL garantira da će tekstili za čišćenje izaći iz mašine za pranje veša dezinficirani i snažno upijajući.

 

Proizvodi HAGLEITNER-a se koriste u socijalnom centru ne samo za higijenu objekata. Ukupno 40 sanitarnih čvorova je opremljeno dozatorima HAGLEITNER-a. Jedan te isti dizajn u cijeloj zgradi, laka upotreba, higijena, funkcionalnost i ekonomičnost su bili razlozi da budu izabrani dozatori za sanitarni čvor XIBU linije . Domar Klaus Sieberer hvali rad dostavljača i tehničara na montaži na dozatora:

„Kada je socijalni centar bio završen, trebalo je montirati nad 120 dozatora za veoma kratko vrijeme. Ali to nije bio problem za dostavljače i montere. To govori o odličnim servisni uslugama.“

 

U kuhinji socijalnog centra radi mašina hauba za pranje posuđa koja se puni preko dozirajućeg uređaja integral COMPACT tvrdim, jako koncentriranim sredstvom za pranje posuđa ecosol CLEAN WS i neutralnim sjajom ecosol BRITE N . Za ručno pranje posuđa kuhinjsko osoblje koristi anti-bakterijalno sredstvo za ručno pranje fox ANTIBAC [napomena: naziv fox ANTIBAC je zamenjen sa fox 3in1]. Sredstvo za ručno pranje posuđa ne dopušta razmnožavanje klica u području pranja i osim toga djeluje nježno na kožu. Osim za ispiranje posuđa, fox ANTIBAC se koristi ovdje isto i preko stanice za čišćenje i dezinfekciju easy2MIX . Podovi se čiste sa fox ANTIBAC i nakon toga se dezinficiraju sa hygienic3000.

 

Dom za njegu u socijalnom centru se sastoji od 4 grupe sa po 14 stanara. U svakoj grupi ima kuhinja, mjesto za sjedenje i terasa. Kuhinje su opremljene dozatorima za sapun, sredstvo za dezinfekcija na ruku i papirne ubruse. Mašine za pranje posuđa se pune preko havon PROFESSIONAL sistema tečnim sredstvom za pranje čaša i sredstvom za pranje posuđa ecosol PLUS . Dopunski se doziraju ručno sjaj ecosol SHINE GL i ecosol REGENERATIVNA SO .

 

RAZNOVRSNOST PROIZVODA
asortiman pokriva neophodnosti

SERVIS
dobar savjet i podrška

LAKOĆA KORIŠĆENJA
dozatori i materijali

PREPORUKA PROIZVODA

POTPUNO AUTOMATSKI SISTEM ZA DOZIRANJE KOD PRANJA VEŠA

havon PROFESSIONAL sistem garantira da će tekstili za čišćenje izaći iz mašine za pranje veša dezinficirani i snažno upijajući. Uz neophodnost od bezopasnosti i higijene kod pranja tekstila za čišćenje, drugi važni razlozi za izbor PROFESSIONAL sistema su bili njegova laka upotreba i količina veša koji se ovdje svakodnevno pere. „Imamo 8 stručnjaka za čišćenje koji, između ostalog, se bave i pranjem. havon PROFESSIONAL sistem nam pomaže da to postane moguće“, kaže g. Klaus Sieberer, domar u socijalnom centru.

više o tome

Higijenski konsultant Hubert Sanoll i domar Klaus Sieberer

Dozator XIBU sense za sanitarni čvor

Prodavaonica

beskontaktni dozator za sanitarni čvor za čiste i dezinficirane ruke

havon PROFESSIONAL

Prodavaonica

Dozirni sistem za higijenski veš od tekstila za čišćenje