HAGLEITNER je bio odlikovan poslovnom nagradom HERMES za 2016

20.10.2016. g. HAGLEITNER je bio odlikovan poslovnom nagradom HERMES za 2016. godinu u kategoriji Porodične kompanije.

20.10.2016. g. HAGLEITNER je bio odlikovan poslovnom nagradom HERMES za 2016. godinu u kategoriji Porodične kompanije.

 

20.10.2016. u Bečkom Hofburgu se je održalo uručivanje poslovne nagrade HERMES za 2016. godinu. Tom nagradom se, sa jedne strane, odlikuju za privredna dostignuća austrijskih firmi u sedam kategorija; sa druge strane se stimulira prihvaćanje Austrije kao ekonomske sile. Nagradu za HAGLEITNER su primili g. Ernst Brunner (član Izvršnog odbora) i g. Roland Dick (šef marketinga).

  • HAGLEITNER je solidna porodična firma u regiji Zacburga, rukovođena od svog vlasnika, sa zdravim regionalnim vezama, sa visokim kreditnim rejtingom (rejting Bisnode) i sa solidnim udjelom u vlastitom kapitalu.

  • HAGLEITNER je prvi među svojim konkurentima u otvaranju radnih mjesta.

  • U poređenju sa svim konkurentima, firma postiže iznad srednjeg tržišnog uspjeha u marketingu (rast prodaje) i u menedžmentu (rentabilnost i rast EBIT-a).

  • Akcenat se postavlja posebno na zaštitu životnog okoliša, zajedno sa održivošću poslovanja.

Na sastanak je došlo oko 600 visoko postavljenih gostiju iz oblasti ekonomije i trgovine. Na otvaranju su govorili vice-kancelar Dr. Mitterlehner, predsjednica udruženja Vodeće kompanije Austrije Mag. Rintersbacher i Dr. Brandstätter, i glavni urednik lista KURIER Österreich. Vaš moto: Da odlikujemo vrhovna dostignuća u ekonomiji Austrije i njihove stvaraoce.

 

Ako imate pitanja, mi smo na Vašem raspolaganju: 05-0456 po lokalnim cijenama iz cele Austrije.