Prevencija kožnih bolesti

Zaštita kože i higijena ruku za Vaše zaposlene.

One su jedne od najčešće susretanih profesionalnih oboljenja u Austrija: kožne bolesti. Pogođeni su najviše radnici čija je koža neprekidno izložena različitim proizvodima za čišćenje i dezinfekciju ili se nadražuje od grubih površina. Prema pravnim normama, poslodavci treba da osiguraju proizvode za zaštitu i njegu kože (§ 13 PSA-V).

Zaštitne rukavice

Prvo mjesto među ličnom zaštitnom opremom (LZO) zauzimaju zaštitne rukavice. HAGLEITNER nudi seriju zaštitnih rukavica BRILLANT , koja se sastoji od šest vrsta rukavica, svaka u tri veličine. Asortiman uključuje rukavice od lateksa, nitrila i vinila. Zaštitne rukavice odlikuje se optimalnim komfort prilikom nošenja, otpornošću na cepanje i stabilnošću i ispunjava sve relevantne norme i ispitivanja. Svi proizvodi su bez pudera i minimizuju rizik od alergija.

Važno: Zaštitne rukavice treba da se nose samo prek čistih i suhih ruku!

Zaštita kože i higijena ruku

Ako su ruke izložene rizičnim faktorima, prije i nakon rada treba da se primjenjuju mjere za zaštitu kože. HAGLEITNER je razvio XIBU XL senseFLUID, dozator koji se po želji može napuniti proizvodima za zaštitu kože, pranje ruku, dezinfekciju i njegu kože XIBU XL senseFLUID.

ZA ZAŠTITU KOŽE

Za vođenje domaćinstva se preporučuje brzo upijajući losion za zaštitu kože. handPROTECT HAGLEITNER-a obrazuje efektivan zaštitni film na koži – kao nevidljiva rukavica.

ZA ČIŠĆENJE KOŽE

Sapun za ruke creamSOAP HAGLEITNER-a fascinira svojim djelovanjem u čišćenju. Ovaj sapun osigurava čiste, njegovane ruke i sprječava isušivanje kože. Idealan za upotrebu u kuhinji.

DEZINFEKCIJA

Nezavisno da li prije početka rada u kuhinji ili nakon čišćenja pri vođenju domaćinstva, dezinfekcija ruku Vas štiti. Sistem septDES GEL je virucidni, alkoholni gel za dezinfekciju ruku. Primjenjuj se na opranim i suhim rukama i upija se brzo.

ZA NJEGU KOŽE

Nakon rada nanosite vlažeću kremu za ruke za njegovanu i baršunasto mekanu kožu. Proizvod handCREAM se upija brzo i ne ostavlja ostatke na koži. Prirodna ravnoteža kože ostaje sačuvana.

Daljnje prednosti sistema za doziranje XIBU XL senseFLUID:

Kompaktni sistem dozatora:

Neophodni proizvodi za zaštitu kože se doziraju XIBU XL senseFLUID dozatorom . On se može čistiti lako parom i impresionira super brzim izdavanjem. Pri upotrebi nekoliko dozatora, oni se mogu montirati serijski. Sadržaj je označen dobro čitljivom etiketom.

Plan za zaštitu kože - pravna sigurnost:

Mi procijenjujemo za Vas pojedinačne oblasti rada u vašoj kompaniji. Nakon toga bi će kreiran prilagođeni plan za zaštitu kože. Plan uključuje zaštitu kože, zaštitne rukavice, čišćenje kože, sušenje ruku, dezinfekciju i njegu kože.

Materijali za obuku - za savršenu realizaciju:

Mi pružamo materijale za obuku koji vam znatno olakšavaju realizaciju uredbe o ličnoj zaštitnoj opremi (LZO). Sačinjen od nas plan za zaštitu kože se postavlja pored dozatora XIBU XL senseFLUID i tako se zahtjevi za ličnu zaštitnu opremu realizuju lako.

 

Ako imate pitanja, mi smo na Vašem raspolaganju: 05-0456 po lokalnim cijenama iz cele Austrije.

Razume se, možete dobiti naše proizvode i iz Webshop .

 

Kliknite ovdje za dozator XIBU XL senseFLUID >>

Kliknite ovdje za seriju zaštitnih rukavica BRILLANT >>