Najbolja porodična firma u Austriji za 2019. godinu

Nagrada za Zalcburg je otišla kod Hagleitner Hygijene od Zell am See i, razumljivo, za cijelu Austriju. Jer Hagleitner je ukupan pobjednik u takmičenju.

Zaželjeni trofej

Ponosne pobjednice: Katharina i Stefanie Hagleitner s Dr. Margarete Schramböck, federalni ministar za digitalizaciju i lokaciju poslovanja (slijeva) - (c) Guenther Peroutka

Beč (OTS) - 14. maja 2019. g. austrijski dnevni list „Die Presse“, zajedno sa bankarskom kućom Spängler, BDO i austrijskom notarskom komorom su odlikovali devet proizvodnji: po jednu za svaku od provincija. Tražili su „najbolje porodične firme u Austriji za 2019. godinu“.

Porodica - prostranstvo budućnosti

Nagrade su bile uručene u auli Akademije nauka u Beču. Tu su skupi trofeji bili primljeni od Katharina i Stefanje Hagleitner – nosilaca nade za sutrašnji dan. One predstavljaju treću generaciju preduzetničke porodice i još od sada se uključuju u upravljanje Hagleitner-a.

Vlasnik i izvršni direktor Hans Georg Hagleitner: „Porodica ima potrebu od budućnosti. Tu nemam u vidu samo moju porodicu. Hagleitner je odgovoran za više od 975 porodica. Svaki zaposleni ima pravo na radno mjesto sa budućnošću. Jer zajedno ćemo učiniti mogućim to, čemu teži Hagleitner: kao inovacijski motor koji pokreće cijelu higijensku branšu. Ponosim se svima nama.“

O kompaniji Hagleitner

Hagleitner donira vrhunsku higijenu: za sanitarni čvor, za kuhinju, za veš, za vođenje domaćinstva i za dezinfekciju ruku i površine. Polazište je mjesto Zell am See (Austrija). Ovdje se sprovode istraživanja, razvoj i proizvodnja. Sve ostale filijale su distributivni centri. Firma radi na 27 lokacija u dvanaest zemalja i ima više od 975 zaposlenih. Promet Hagleitner-a je 125.288.000 eura od aprila 2018. do marta 2019. (poslovna godina).

O tituli "najbolja porodična firma u Austriji"

Zajedno sa bankarskom kućom Spängler, BDO i austrijskom notarskom komorom, list „Die Presse“ svake godine dodjeljuje titulu "najbolja porodična firma u Austriji". Takmičenje je održano tokom 2019. godine po 19. put.

Upozorenje za pitanja:
Hagleitner Hygiene International GmbH
Bernhard Peßenteiner
portparol za štampu
+43 664 8549250
bernhard.pessenteiner@hagleitner.at