Kakva čistoća!

Hagleitner Hygiene otkriva novi servisni centar u Imst-u

Samo čistoća? Više od 160 posjetilaca se gura u industrijskoj zoni 53 u 6460 Imst-u. Hagleitner Hygienije je organizovao vlastiti šatl. Jer novi servisni centar se treba proslaviti. Prisustvovali su: Christoph Walser, menovani predsednik Privredne komore; Mario Gerber, portparol za biznis i turizam u tirolskom državnom parlamentu; Stefan Weirather, gradonačelnik Imst-a.

05. novembra 2018., 12:00 časova: Na kapiji je zastao vlasnik firme i izvršni direktor Hans Georg Hagleitner sa suprugom Brigitte i kćerkom Katharinom. On želi lično pozdraviti svakog ko dolazi. Povod je nova građevina: Austrijski stručnjak za higijenu je jače tražena firma u Tirolu, nego drugdje. Ovdje više od 8.000 firmi i institucija se povjeravaju Hagleitner-u. Tendencija je da će se uvećati. Stari servisni centar je trebalo ukloniti, jer je postao tijesan za tako veliki interes. Tako je iznikao novi. Za 2,5 miliona eura.

12:15 časova: U unutrašnjosti zgrade zvuče fanfare. Na živo. Svira muzička grupa „Innsbrucker Böhmische“. Sa fanfarama muzičari daju signal za početak i Ingrid Amon započinje. Bivša radio-voditeljka će voditi program. A program je za slušanje i čitanje:

Svećenik Andreas Sturm osvještava servisni centar, a Hans Georg Hagleitner govori o lokaciji gdje njegova firma ima predstavništvo još od 1994. godine. „Kako bi garantirali kvalitetu za regiju“, kaza šef firme. Što to točno znači? Traži se mišljenje klijenata, kao što je Wolfgang Suitner. On je izvršni direktor „Sportskog i kongresnog centra Olympia“ u Seefeld-u:

„Mi smo obavezni pred našim gostima, jer imamo neprekidan posao. Zbog toga također moramo biti u potpunosti funkcionalni, pouzdani i s integritetom – u svakom smislu. Što se tiče higijene, u Hagleitner-u smo pronašli perfektnog partnera. Kažem to najiskrenije. Jer Hagleitner misli o kvaliteti isto što i mi.“

Hagleitner nudi kvalitetu. Kvaliteta koja se vidi i u građevinskom stilu. Arhitektura je, također, bila jedna od točaka programa, predstavljena od njenog tvorca - vodećega dizajnera Achim-a Storz-a: bijela je hala od betona, plava je kupola od stakla i čelika. U Sofiji i u Milanu, na primjer, zgrade Hagleitner-a odavno izgledaju tako, a u Imst-u od aprila. To je povod za zdravicu:

14:00 časova: Ingrid Amon poziva na podij Hubert-a Wallner-a, austrijskog „Kuhara godine 2018.“. On postavlja na sto elitna jela: tirolski knedle od mesa, ružičaste komade mesa od mladog teleta, knedle od testa. Čaše zvone. U pozadini se čuju „Good Vibrations“, muzičari iz jednoimene grupe sviraju Smooth Jazz na proslavi Hagleitner-a.

Ali, zar nije građevina bila gotova još u aprilu? Zašto je crveno-bijela traka bila presječena čak novembra? Izvršni direktor Hans Georg Hagleitner objašnjava tako: „Prvo posao – i kada sve krene dobro, onda slavlje. Dugujemo to našim klijentima.“

 

 

Upiti i kontakt:

Hagleitner Hygiene International GmbH
Bernhard Peßenteiner
portparol za štampu
+43 5 0456-11303
bernhard.pessenteiner@hagleitner.at