Higijenske mjere kod rezistentnih mikroorganizama

Preporuka KRINKO-a

Dezinfekcija točno tamo, gdje vam je neophodna. Beskontaktni dozatori za sredstvo za dezinfekciju XIBU senseDISINFECT mogu po izboru da stoje slobodno ili da se montiraju na zidu ili na stolu.

Drške na vratima su klasične kontaktne površine za prijenos uzročnika bolesti. Izbjegnite tu opasnost sa našim sredstvima za dezinfekciju!

Virucidno sredstvo za dezinfekciju hygienicVIRUZID može se nanijeti pomoću krpa hup DRY. Za brzu, jednostavnu dezinfekciju i čišćenje površina!

Visoki higijenski standardi su jedinstvena efektivna mjera za zaštitu pacijenata, personala i posjetilaca od rezistentnih bakterija.

Komisija za bolničku higijenu i prevenciju infektivnih bolesti (KRINKO) pri institutu Robert Koch (RKI) je publicirala preporuku za zdravstvene ustanove: „Higijenske mjere pri infekciji ili rasprostranjivanju multi-otpornih gram negativnih štapića“.

Najvažniji dio preporuke je klasifikacija uzročnika prema njihovoj rezistenciji na četiri grupe antibiotika. Ako protiv štapića djeluje samo jedna grupa antibiotika, štapići su tipa 3 MRGN, ako ne djeluje nijedna grupa antibiotika, oni su tipa 4 MRGN. Higijenske mjere koje proizilaze iz te klasifikacije štapića, kao 3 MRGN i 4 MRGN, su saobražene kako sa specijalnim uzročnikom, tako i sa faktorima rizika kod odgovarajućeg pacijenta i sredina u kojoj se polaže medicinska njega bolesnika.

U svakom slučaju, osnovna higijena sredstvom za dezinfekciju, uključenog u spisak ÖGHMP, je najefektivniji način za zaštitu od rezistentnih klica. HAGLEITNER raspolaže odgovarajućim proizvodima za dezinfekciju i znanjima o pravilnoj primjeni neophodnih mjera. Naša sredstva za dezinfekcija površina su certificirana po ÖGHMP i DGHM/VAH.

Kliknite ovdje za naše sredstva za dezinfekciju >>

Ako imate pitanja, mi smo na Vašem raspolaganju: 05-0456 po lokalnim cijenama iz cijele Austrije.

Razume se, možete dobiti naše proizvode za dezinfekciju i iz Webshop .