HAGLEITNER investira 2,5 miliona eura u Imst

U Tirolu se dešava nešto čisto. Na primjer u Imst-u. HAGLEITNER investira ovdje 2,5 miliona eura. Inovativna higijenska firma želi da skoči visoko. Premda: Već to učinila. Zaslepljujućim dozatorima za sanitarni čvor na glečeru Stubaier Gletscher.

5. oktobra 2017. ih je dobila Sofija, dobio ih je i Milano, a skoro i Imst. Bijele Snežane i staklena gradnja od plavog stakla. Arhitektura može da bude tako bajkovita: Bijela je hala od betona, plava je kupola od stakla i čelika – i jedno ulazi u drugo.

To je građevinski stil HAGLEITNER-a, inovativne higijenske firme s glavnim sjedištem u Zell am See. HAGLEITNER želi da ga svuda prepoznaju jednim pogledom – u Sofiji, u Milanu, a uskoro i u Imst-u.

HAGLEITNER ima predstavništvo u Imst-u od 1994. g. Jer dobra higijena zahtjeva najbolji servis. 24 saradnika firme opslužuju regiju. Jedni putuju do Feldkirch-a, drugi do Wörgl-a.

Od aprila naš bilbord ukrašava industrijsku zonu 53. Tu se nalazio naš stari servisni centar. Ali danas je preseljen. Kako bi se firma za iskopne radove Prantl Roppen mogla smjestiti tamo. Kako bi firma AT Thurner mogla započeti građevinske radove. Gotovi dijelovi se dostavljaju od firme Hans Lang. Firma Luzian Bouvier se stara o sanitarijama i grijanju. Firma Robert Matey o električnim radovima. Svi koji rade na toj građevini su iz bliske regije.

Jasno je zašto. Jer HAGLEITNER zahtjeva kvalitetu. Kao kod njegovih proizvoda. Kao kod njegovih usluga. I sve to će koštati 2,5 miliona eura: HAGLEITNER će osigurati ne manje od te sume za novi servisni centar. Tamo gdje se međunarodna arhitektura izvodi od domaćih firmi. Tamo gdje se koristi tehnika iz budućnosti – uključujući toplotnu pumpu.

I to će trajati do februara 2018. Tada će sve biti gotovo. Tada će se naši zaposleni vratiti iz svog privremenog skloništa. I rasprskavaće inovativnu higijenu iz novog servisnog centra.

Na primjer, ka g. Manfred-u Unterkirchner-u. G. Unterkirchner rukovodi ustanove za ishranu na glečeru Stubaier Gletscher. Carstvo gastronomije u carstvu snijega. G. Unterkirchner bezrezervno vjeruje u HAGLEITNER:

„Mi redovno sjedamo za sto sa našim dobavljačima i razmatramo njihove ponude sa aspekta kvalitete, ekonomičnosti i servisnih usluga. Posljednjih 15 godina HAGLEITNER osvaja takmičenje. Razlog tome je veoma jednostavan: Visoki položaj u kome se nalazimo nas obavezuje da koristimo samo pouzdane proizvode i usluge. Sa HAGLEITNER-om se osjećamo dobro opsluženi, jer sistemi funkcioniraju, naše individualne želje se ispunjavaju i Martin [Martin Radda, predstavnik za prodaju u HAGLEITNER-u] je na raspoloženju u svako vrijeme“.

Kakve proizvode ima u vidu g-n Manfred Unterkirchner? Kakve proizvode koristi on? U sanitarnim čvorovima, na primjer, blistaju snježno-bijeli dozatori XIBU. Oni ne treba da se pune previše često papirom i sapunom – zahvaljujući njihovoj tehnici: „Kada se kod nas popne 10.000 posjetilaca, ne možemo na svakih 15 minute trčati da dopunjavamo […]“, kaže g. Unterkirchner.

A ko želi vidjeti nešto super elegantno, neka pogleda u stanici žičare Eisgrat. Tamo prska iskre takozvana inox-linija – elegantna i nezamjenljiva. Baš kao što je i moto: Dozator je od nehrđajućeg čelika, koristan i lijep. I proizveden je u Austriji. Kao (skoro) sve od HAGLEITNER-a.

 

Upozorenje za pitanja:

HAGLEITNER HYGIENE INTERNATIONAL GmbH

Marketing

g. Bernhard Peßenteiner

ulica Lunastraße br. 5,

5700 Zell am See

Austrija


tel.+43 5 0456-11303
bernhard.pessenteiner@hagleitner.at

Preuzmite doprinos kao PDF >>