Hagleitner Hygiene je preuzeo Glessdox.

Sigurnost isporuka za klijente je garantovana

(c) Würth, Peter Petter

Zell am See/Untermünkheim, 4. januara 2019. – Od Glessdox-a postaje Hagleitner. 1. januara 2019. austrijski stručnjak za higijenu je preuzeo Glessdox Gmph & Co. KG sa sjedištem u Njemačkoj. Hagleitner će nastaviti da snabdijeva sve klijente Glessdox-a i deset distributera Glessdox-a će ostati na poslu. Grupa Würth je ponudila odgovarajuća radna mjesta desetorici interno zaposlenih. Ali kao marka Glessdox već neće postojati, 31. decembra 2018. proizvodnja u Untermünkheim-u (Njemačka) je obustavljena.

 

Razlozi za preuzemanje

Od početka godine Hagleitner radi na sklapanju posla za preuzimanje firme koja je jedan od vodećih dobavljača za profesionalnu higijenu u Evropi. Samo u Njemačkoj firma ima sedam lokacija. Vlasnik firme i izvršni direktor Hans Georg Hagleitner: „Zaslužuje da kod nas primimo Glessdox iz nekoliko razloga: Prvo vidim još mnogo potencijala za Hagleitner u Njemačkoj, potražnja se neprekidno povećava. Drugo Glessdox radi uspješno u Italiji; mi smo, također, dobro predstavljeni tamo sa po jednim predstavništvom u Milanu i u Južnom Tirolu. Ali ono što nas je najviše motiviralo: Grupa Würth-Gruppe ima istu poslovnu kulturu kao i mi – orijentacija ka porodici, razumne cijene i potpuna predanost radu: Da bi čovjek bio u centru. Osim toga godinama Hagleitner garantira za kvalitetu Glessdox-a.“

 

Mario Weiss, direktor poslovne jedinice u Würth grupi kaže tako: „Oblast u kojoj radi Glessdox nije osnovna djelatnost grupe Würth. Iz tog razloga smo odlučili predati tu djelatnost Hagleitner-u. Za nas je važno da za naše klijente ostane sigurnost da će i u buduće biti snabdijevani. Pošto je Glessdox pravio veliki dio svog prometa proizvodima Hagleitner-a, sada će ta simbioza biti još bolje iskorištena: Hagleitner je u stanju nastaviti da opslužuje klijente sa istom kvalitetom proizvoda i usluga.“

 

O kompaniji Hagleitner Hygiene

Hagleitner Hygiene održava 27 lokacija u dvanaest zemalja i ima više od 950 zaposlenih. Glavno sjedište kompanije se nalazi u Zell am See (Austrija). Ovdje se sprovode istraživanja, razvoj i proizvodnja i Hagleitner donira vrhunsku higijenu: za sanitarni čvor, za kuhinju, za veš, za vođenje domaćinstva i za dezinfekciju ruku i površine.

 

O Würth grupi

Würth grupa je vodeća svjetska marka u svojoj osnovnoj djelatnosti - distribucija montažnih i pričvrsnih materijala. Trenutno grupa uključuje preko 400 firmi u više od 80 zemalja i u njoj radi više od 77.000 zaposlenih. Od njih preko 33.000 su za stalno postavljeni honorarni prodavci. Firme iz linije Würth se bave osnovnom djelatnošću - distribucija montažnih i pričvrsnih materijala. Asocirane firme dopunjuju ponudu proizvodima za građevinarstvo i domaće remonte, elektro-instalacije, elektronske elemente i finansijske usluge.

 

Upiti i kontakt:

Hagleitner Hygiene International GmbH

Bernhard Peßenteiner

portparol za štampu

+43 5 0456-11303

bernhard.pessenteiner(at)hagleitner.at

www.hagleitner.com