Beskontaktni automat prvi put izdaje vlažne maramice

Dozator vlažnih maramica - Motiv: Funkcijski fotograf: Bernhard Peßenteiner Autor fotografije: Hagleitner/Pessenteiner Lokacija fotografije: Lunastraße 5, 5700 Zell am See, Austrija

Pronalazak se može kontrolisati digitalno Motiv: Funkcionalni fotograf: Bernhard Peßenteiner Kredit za fotografiju: Hagleitner/Pessenteiner Lokacija fotografije: Lunastraße 5, 5700 Zell am See, Austrija

Hans Georg Hagleitner, generalni direktor Motiv: Portret fotograf: Verner Krug Kredit za fotografije: Hagleitner/Krug Lokacija: Lunastrasse 5, 5700 Zell am See, Austrija

Stefanie Hagleitner je zadužena za upravljanje proizvodima u porodičnom biznisu Motiv: Portret Fotograf: Verner Krug Kredit za fotografije: Hagleitner/Krug Lokacija: Lunastraße 5, 5700 Zell am See, Austrija

Svetska premijera u pogledu higijene - Porodica pronalazača očekuje promenu paradigme za vlažne maramice

Frankfurt am Main, 12. oktobar 2022 – Pionir higijene Hans Georg Hagleitner objašnjava da je ovaj tehnološki korak zapravo već trebalo da nastane. „Nijedna vlažna maramica se više ne isušuje, zato što se nalazi na vrhu pakovanja. Nijedan prst ne čeprka po pakovanju i ne sakuplja klice“, kaže pronalazač o svom delu. Kompanija Hagleitner je predstavila automatski dozator vlažnih maramica 12. oktobra 2022. u Frankfurtu am Main. To je bio prvi uređaj te vrste na svetu: Aparat izdaje vlažnu maramicu zaredom bez kontakta i istovremeno čuva svoj sadržaj. Kompanija Hagleitner želi inovacijom da postavi nove standarde u higijeni. Pronalazač naglašava da je vlažnoj maramici potreban dozator kao što je mleku potreban frižider.

Promena paradigme u cilju unapređivanja održivosti

Konkretno, reč je o dozatoru za maramice za dezinfekciju: Šaka se približava dozatoru, senzor reaguje, otvara se okretna ploča, pojavljuje se maramica za dezinfekciju i kada je uzmete, uređaj se automatski zatvara. Stefanie Hagleitner kaže da dugoročno, međutim, nije reč samo o maramici za dezinfekciju. Ćerka Hansa Georga vodi menadžment proizvoda u njegovoj kompaniji. Stefanie Hagleitner je uverena da pronalazak najavljuje uopšteno novu eru higijene: „Nijedan gost neće preturati po tuđoj kutiji sa vlažnim toalet papirom. Nijedan komad flisa ubuduće neće biti bačen samo zato što se osušio - nema rasipanja resursa. Ni roditelji više neće tražiti pakovanje maramica za bebe, jer je rešenje za doziranje trajno instalirano.”

Digitalni kontrolnik roka upotrebe

Pronalaskom može, između ostalog, da se upravlja digitalno. Aplikacija nudi, na primer, kontrolnik roka upotrebe: „Pogotovo u bolnici, maramica za dezinfekciju ne sme da istekne, inače gubi na efikasnosti“, kaže hemičarka i stručnjakinja za dezinfekciju, Kerstin Heine. Uopšteno, dozator može da pruža informacije o sebi, da prenosi podatke o primeni - informiše na mreži o nivou napunjenosti i statusu energije. Uređaj radi po izboru putem mrežnog napajanja, baterije ili baterijske jedinice koja može da se reciklira. Prema podacima proizvođača, baterija i energetska jedinica su dovoljni za po 20.000 aktiviranja.

Puštanje na tržište 12. oktobra 2022.

Hans Georg Hagleitner svoj pronalazak naziva XIBU 2WIPE hybrid. Pušta se 12. oktobra 2022. na tržište, a proizvod je od sada dostupan kompanijama za prodaju.

Made in Austria

Hagleitner je predstavio XIBU 2WIPE hybrid na konferenciji za štampu u Frankfurtu am Main, odakle želi da upravlja poslovanjem svoje kompanije u Nemačkoj. Industrijska kompanija proizvodi dozator, vlažne maramice i dezinfekcijsko sredstvo za njih u centralnom proizvodnom pogonu u Zell am See (u Austriji).

XIBU 2WIPE hybrid  - video .

Hagleitner

Kompanija Hagleitner dizajnira higijenu: Sredstva za čišćenje i sredstva za dezinfekciju, kozmetika - plus dozatori, dozirni uređaji i aplikacije. Roba se proizvodi u Austriji u mestu Zell am See. Ovde kompanija Hagleitner ima svoju matičnu kompaniju; ovde se sprovode istraživanja, razvoj i proizvodnja. Svaka dodatna podružnica je prodajno mesto. Kompanija na ovaj način posluje na 27 lokacija u dvanaest evropskih zemalja, a proizvodi su dostupni i preko partnera u 66 zemalja širom sveta.

Ono što kompanija Hagleitner nudi namenjeno je preduzećima i javnim institucijama, a brend hagi je usmeren direktno na privatne klijente.

Podaci iz druge godine pandemije pokazuju da je kompanija Hagleitner zaposlila ukupno 1.314 ljudi; grupacija kompanije je od aprila 2021. do marta 2022. ostvarila promet u iznosu od 133,3 miliona evra, od čega udeo izvoza čini 43,3 procenata.

Porodica

Hagleitner Hygiene postoji od 1971., a društvo je čvrsto u porodičnim rukama. Hans Georg Hagleitner je preuzeo posao svog oca Johanna 1988. godine i od tada vodi posao. Ćerke Hansa Georga, Katharina i Stefanie, 2022. igraju veliku ulogu u vodstvu: Katharina vodi trgovinu sa Italijom, a Stefanie je odgovorna za asortiman proizvoda, kao i za potrošački brend hagi.

Napomena za dodatne upite

Hagleitner Hygiene International GmbH
Bernhard Peßenteiner
Predstavnik za štampu
+43 664 8549250
bernhard.pessenteiner@hagleitner.com
www.hagleitner.com