Održivost i zaštita životne sredine.
Mi vodimo računa o životnom okolišu.

Mi visoko cijenimo ekološki prihvatljivo i održivo poslovanje. Da li ste, na primjer, znali da HAGLEITNER raspolaže sa fotovoltažnom centralom, koјom sam proizvodi osnovnu količinu električne energiјe za centralu firme? Ili da naši jako koncentrirana sredstva za čišćenje ne sadrže NTA, EDTA i fosfate?

green efficiency

Svi proizvodi za doziranje za HIGIJENU kuhinje i veša ne sadrže NTA, EDTA niti fosfate. Umjesto njih koristimo bezopasne i ekološke alternative. Naše pakovanja su tako konstruirana da se mogu transportirati ekološki i ne zauzimaju nepotrebno mnogo mjesta. Visoka koncentraciја aktivnih sastojaka u kuhinjskoj higijeni i higijeni veša, smanjuje udio vode i tako se godišnje štedi nekoliko tona CO2.

Održiva proizvodnja

Prilikom izgradnje novog pogona za dozatore posebno smo pazili na održivu proizvodnju. U proizvodnom procesu se stvara toplota iznad 300 stepeni po Celziјusu, koјu tokom zime koristimo za podno grijanje. Na krovu proizvodne zgrade smo montirali fotovoltažni sistem koјi osigurаva neophodnu elektroenergiju. Za zaštitu okolnih prirodni voda i tla, kemijska proizvodnja se izvršava u kadi od vodonepropusnog betona.

Međunarodno odlikovani proizvodi

Za proizvodnu liniјu ECO, sapune za ruke foamSOAP i foamSOAP PREMIUM i za kompaktno sredstvo za čišćenje integral CLEAN za kuhinjsku higijenu smo odlikovani austrijskom ekološkom oznakom i s EU-ekološkom oznakom, zvaničnom ekološkom oznaka na Evropske unije. Mnogo od naših papirnih proizvoda je odlikovano pečatom FSC za održivo šumarstvo ili EU-ekološkom oznakom – na primjer, presavijeni papirni ubrusi multiROLL, toalet papiri i ljekarske rolne medCOVER. U slučaju interesa možemo Vam poslati točan spisak certifikata naših proizvoda preko e-pošte.

Hans Georg Hagleitner:

"Kemija i priroda. Ovo liči na katastrofu. Ali jedno proizilazi iz drugog. Hagleitner će Vas podsetiti na to - čistom kemiјom i čistom proizvodnjom."

Certifikati i odličjia.