Prigrlite se, 120 miliona (to je plus za cijeli svijet)

Hagleitner bjelježi 6,3 procenata rast prometa

(c) Hagleitner Hygiene International GmbH Fotograf: Werner Krug

(c) Hagleitner Hygiene International GmbH Fotograf: Werner Krug

(c) Hagleitner Hygiene International GmbH Fotograf: Werner Krug

"Cifre same govore: Hagleitner nastavlja da raste, svrsishodno i zdravo. Ali što kriju cifre: Kako je moguće. – Zahvaljujem svim zaposlenima."

Hans Georg Hagleitner

 

Zell am See/Kitzbühel - Za Hagleitner Hygiene je nova poslovna godina započela 1. aprila. Ima dovoljno razloga da se napravi bilans proteklog vremena. I Hagleitner čini to, ali ne samo u knjigovodstvenim knjigama ili u saopštenjima za štampu. Stručnjak za higijenu svake godine okuplja svoje distributere na salesMEETING.

Mjesto dešavanja Kitzbühel: U „Gamsstadt“ je pristiglo 600 ljudi 12 nacionalnosti. Svi zaposleni na Hagleitner-u sa jednim zajedničkim ciljem: kongres u Kitzbühel „K3 KitzKongress“. Susret će trajati dva dana - od 13. do 14. april. Moderator je bilo Roland Dick, šef marketinga u firmi. On je proveo susret kroz „čist program“. Dick se je popeo na scenu iz kabine žičare, praćen od vlasnika firme Hansa Georga Hagleitner-a. Da bi uzeo sa sobom publiku ka nebeskim visinama prometa.

120.489.000 eura promet

  • Tijekom protjekle poslovne godine Hagleitner je preskočio granicu od 120 miliona sa prometom od 120.489.000 eura od 1. april 2017. do 31. marta 2018., to je 6,3 procenata više od prethodnih 12 mjeseca.
  • Trenutno najprodavaniji proizvod od svih 600 proizvoda je integral 2GO. To je mala stvar koja čini Hagleitner velikim: U jednom patronu staje 2,6 litra. Ali od njih može da se pripremi do 1.300 litra gotovog za upotrebu rastvora za čišćenje. Zahvaljujući tehnici za doziranje, upravljane od magneta, direktno na zidu, tamo, gdje uvijek ima vode i struje.
  • Neprekidno da uvećava promet – to je cilj Hagleitner-a za budućnost. Cilj za 2025. g. je postavljen još od sada: 200 miliona – ne manje, a više.

Ne podsjeća li Vas ta visina na vrh Hahnenkamm? Hans Georg Hagleitner: Cifre same govore: Hagleitner nastavlja da raste, svrsishodno i zdravo. Ali što kriju cifre: Kako je moguće. – Zahvaljujem svim zaposlenima.

Osim toga, na susretu salesMEETING 2018. je ustanovljena još jedna deviza:

„Čisto znanje“ – analogno i digitalno

  • Hagleitner izgrađuje „čisto znanje“. Iz Zell am See, gdje je glavna lokacija higijenskog stručnjaka. Ovdje se sprovode istraživanja, razvoj i proizvodnja. Tu će biti izgrađen nov školski centar „Academy“ – točno do glavnog ofisa. Kako bi znanje moglo djelovati još snažnije: kako ka unutra, tako i ka vani. Do 2019. g. građevina treba da bude završena. Bar ova ovdje.
  • Jer se gradi i na drugim mjestima, na primjer, u oblasti IuT. Kod Hagleitner-a ta skraćenica znači „Internet u Toaletu“. To znači da je Hagleitner stvorio inteligentne dozatore. Oni lete ka oblaku (Cloud), kako im je zapovjedano. Od sanitarnog čvora, kada, na primjer, sapun nestaje. Ili higijenski papir. Ali ne samo otuda. U bolnici je deviza: „Jesi li dezinfikovao ruke?“; do kreveta bolesnika, po hodniku, u ulaznom foajeu – tamo gdje je higijena ruku uvijek važna.
  • Do 2020. g. svi dozatori treba da se okupe u neki oblak – kako integral 2GO, tako i komponente za praonicu ili za kuhinju.
  • Kad je riječ o kuhinji: Tu je pronašla mjesto jedna svjetska novost. 15. maja u Amsterdamu započinje veliki sajam higijene Interclean. I tamo će tajna biti otkrivena, točno na digitalnom sajamskom štandu Hagleitner-a. Jedna je stvar, međutim, jasna još od sada: Ovo će biti svjetska novost, očišćena. Ili bar isprana?

Kao i uvijek: Vezna karika kod Hagleitner-a je čovjek. Cijela ekonomija je za njega. I to treba proslaviti. Kod Rosi Schipflinger-a u restoranu Sonnbergstuben. Među njenim pjesmama je zazvučala i pjesma o salesMEETING-u 2018., praćena vatrometom. Sjajno.

 

Dalje pitanja? 

Upiti i kontakt: HAGLEITNER HYGIENE INTERNATIONAL GmbH
Bernhard Peßenteiner
portparol za štampu
 +43 5 0456-11303
bernhard.pessenteiner@hagleitner.at
http://www.hagleitner.com