Nederland

Nieuwe producten bij Hagleitner Hygiene

2015-17-08

RFID-Chipintegral COMPACT dispenser
integral COMPACT - veiligheid en efficiëntie in de professionele vaatwas

Hagleitner ontwikkelt doorlopend innovaties die de klant duidelijke voordelen bieden. Hierbij ligt de focus op duurzaamheid en veiligheid. Zo ook voor de compactreiniger integral Clean, die tot voor kort als eerste ter wereld met het Oostenrijkse milieukeurmerk en het EU-Ecolabel werd onderscheiden.


integral CLEAN wordt via de computergestuurde integral COMPACT dispenser automatisch gedoseerd. Identificatie van de juiste navulling gebeurt via een RFID-chip (RFID = radio-frequency-indentification-data - 'indentificatie met behulp van elektromagnetische golven') die op elke vulling is aangebracht. Op de chip is waardevolle informatie over bijvoorbeeld productiedatum, charge-en artikelnummer opgeslagen. Gebruik van verkeerde producten behoort met deze techniek tot het verleden.

Nieuw is ook dat de stuureenheid en het doseerapparaat zelf (de dispenser) gescheiden zijn. Dit maakt flexibele montage mogelijk.

Op het display van het stuurapparaat wordt alle noodzakelijke informatie voor de gebruiker getoond. Een sonde meet voortdurend de temperatuur en de geleiding van het water. De verzamelde gegevens worden in real-time verzameld en opgeslagen. Hierdoor kunnen HACCP voorschriften eenvoudig en veilig worden nageleefd en gecontroleerd. Veranderingen aan de instellingen kunnen zelfs tijdens onderhoud op afstand worden doorgevoerd.


Het doorontwikkelde integral COMPACT doseerapparaat met RFID technologie biedt talrijke voordelen die de professionele vaatwas nog eenvoudiger, efficiënter en veiliger voor de gebruiker maken.